Spring naar informatie
Nederlands English
Tik uw trefwoorden hierboven
Nederlands English
Uniforme informatie, klaar voor gebruik
 

Classificatie ETIM – 2BA

Het gebruik van classificatie heeft vele voordelen. Door middel van de uniforme productbeschrijving kan de producent / fabrikant informatie uitwisselen met de groothandel. De groothandel kan deze informatie gebruiken in zijn systeem en voor zijn webshop en catalogi. Met Catalogger heeft de producent een tool om producten efficiënt te classificeren en de groothandel de oplossing om tijdbesparend informatie te publiceren.

 
Automatisering met Adobe InDesign of Adobe FrameMaker

De stichting ETIM heeft een classificatie opgezet waarmee producenten uit onder andere de branches elektrotechnisch, sanitair, CV en bouw hun artikelen uniform kunnen beschrijven en uitwisselen. In Nederland verzorgt het bedrijf 2BA de bestandsuitwisseling van deze geclassificeerde producten. Klanten van 2BA kunnen bestanden downloaden van de productgegevens, om te verwerken in hun database en te gebruiken op hun website en catalogus. Producenten kunnen met behulp van Catalogger voor dit doeleinde eenvoudig zelf hun producten classificeren.


Producenten en groothandels

Met de software Catalogger kunt u als producent uw producten efficiënt classificeren conform de ETIM 6.0 classificatie en inclusief bijlagen exporteren (XML-formaat) voor aanlevering aan 2BA. Als groothandel kunt u de geclassificeerde 2BA bestanden van uw verschillende leveranciers in Catalogger importeren en verrijken met uw handelsinformatie en extra productinformatie. Producent en groothandel kunnen de geclassificeerde productgegevens direct gebruiken om met Catalogger een webshop en/of papieren catalogus te genereren.Classificatie ETIM – 2BA


Classificeren

Artikelinformatie die al beschikbaar is in bijvoorbeeld uw ERP systeem, Excel of bij 2BA, wordt in Catalogger geïmporteerd. Na het inlezen van de ETIM classificatie kunt u de juiste klasse toekennen aan de (geïmporteerde) artikelinformatie. De bijbehorende kenmerken worden dan direct getoond. Invoeren kunt u met behulp van uitklaplijsten waaruit u de relevante kenmerkwaarde kunt selecteren.

De kenmerkwaarden van een artikel kunt u kopiëren naar andere artikelen van die klasse, in dezelfde taal of in meerdere talen. Rapportages helpen u om snel naar de producten te navigeren waarvan bijvoorbeeld nog niet alle relevante kenmerkwaarden zijn ingevuld. Vanuit Catalogger kunt u de geclassificeerde informatie exporteren en aanleveren aan 2BA.

De geclassificeerde informatie kan verder worden aangevuld met gegevens die worden gebruikt in een webshop of papieren catalogus. Denk aan een andere structuur (kleinere artikelgroepen), marketing teksten, extra afbeeldingen/tekeningen etc.

Meer dan alleen classificeren

Catalogger is veel meer dan enkel een classificatie tool. Want u wilt uw productinformatie natuurlijk ook gebruiken voor uw webshop en/of papieren catalogi.

Website: snel filteren op basis van classificatie kenmerken

Alle classificatie kenmerken kunnen worden getoond op de website. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om de kenmerken te gebruiken om gericht te kunnen zoeken en producten goed te kunnen vergelijken. Met behulp van de Guidance productfilter techniek kan op basis van de kenmerken snel een specifiek product worden gevonden. Daarnaast is het mogelijk om producten onderling te vergelijken. Hierbij worden de producteigenschappen schematisch naast elkaar weergegeven.

Catalogus: selecteer de gewenste kenmerken

Om ruimte en drukkosten te besparen worden wellicht niet alle classificatie eigenschappen in de papieren catalogus geplaatst. In Catalogger PIM kan worden bepaald welke eigenschappen wel of niet in de catalogus worden gebruikt. Daarnaast kan per product ook een eigen beschrijving worden opgenomen.

Wij maken gebruik van cookies. © Guidance BV 1993 - 2018