Spring naar informatie
Nederlands English
Tik uw trefwoorden hierboven
Nederlands English
Alle productinformatie onder één dak
 

Catalogger; het PIM voor optimaal productbeheer

In de huidige markt zien leveranciers hun assortiment steeds verder groeien. Daarnaast neemt de hoeveelheid informatie per product sterk toe: steeds meer specificaties, afbeeldingen, talen, maar ook de relaties tussen de producten moeten worden vastgelegd. Kopers vragen om up to date en klantspecifieke informatie. En u moet alle kanalen van de juiste, consistente informatie voorzien. Om al die productinformatie optimaal te beheren en in te zetten voor al uw verkoopkanalen biedt Guidance u Catalogger PIM: hét Product Informatie Managementsysteem.

 

Gebruiksvriendelijk uw gehele productassortiment beherenAssortimentsgegevens

In PIM wordt alle productinformatie beheerd. Commerciële teksten, technische teksten, afbeeldingen, video’s, PDF documenten, EAN, QR codes, prijzen en meer. Deze gegevens kunnen in PIM op verschillende manieren worden ingevoerd: handmatige invoer in PIM, via importbestanden maar bijvoorbeeld ook door gegevens te plakken vanuit Excel.


Productinformatie aanvullen

Gegevens die eenmaal in het PIM-systeem aanwezig zijn kunnen eenvoudig worden aangevuld of up to date worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan een import van gegevens vanuit uw ERP-systeem (zoals prijzen) of gegevens die door leveranciers of via een datapool beschikbaar zijn.


Classificatie

Het gebruik van classificatie heeft vele voordelen; door middel van een uniforme productbeschrijving kan informatie worden uitgewisseld. Met Catalogger PIM kunnen producten worden geclassificeerd volgens verschillende standaarden zoals bijvoorbeeld ETIM en EZ base.


Catalogger PIM
Databeheer in Catalogger PIM.

Slim werkenUsers & groups

In Catalogger PIM kan met meerdere personen tegelijkertijd worden gewerkt. Hierbij bestaat de mogelijkheid om aan te geven welke delen van het assortiment een gebruiker of gebruikersgroep wel of niet mag zien. Ook kunt u instellen welke functies een gebruiker mag uitvoeren zoals het wel/niet wijzigen van gegevens of het toevoegen/verwijderen van producten.


Zoeken & selecties maken

Staat alle informatie eenmaal in PIM, dan is het opzoeken van informatie zo gebeurd. De structuur maakt het al makkelijk om het gewenste product te vinden, maar uiteraard biedt PIM ook een uitgebreide zoek- (en vervang) functie.


Meerdere talen

Productinformatie kan in PIM worden opgeslagen en beheerd in verschillende talen. Ook in niet-West Europese talen zoals Russisch en Chinees. Informatie die taalonafhankelijk is, zoals de afbeeldingsnaam, het merk of het artikelnummer, hoeft u niet meervoudig in te voeren. Deze informatie wordt automatisch doorgevoerd in naar de andere talen.


Productinformatie importeren vanaf verschillende bronnenInvoeren & updaten

Gegevens kunnen in PIM worden ingevoerd op verschillende manieren: directe invoer in PIM, via importbestanden, of direct vanuit Excel.

Gegevens die eenmaal in het PIM-systeem aanwezig zijn kunnen eenvoudig worden aangevuld of up to date worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan een import van gegevens vanuit uw ERP-systeem (zoals prijzen) of gegevens die door leveranciers of via een datapool beschikbaar zijn.


Makkelijk & snel werken

Catalogger PIM biedt een aantal handige features bij het importeren van data die het u extra makkelijk maken. Updatet u bijvoorbeeld uw prijzen en zitten er in het update bestand ook nieuwe artikelen, dan plaatst Catalogger PIM deze nieuwe artikelen alvast in het PIM-systeem, in een aparte groep. Zo kunt u makkelijk de nieuwe artikelen verrijken, en ze daarna op de juiste plek in het assortiment hangen. Ditzelfde principe geldt voor vervallen artikelen. Ook deze worden apart geplaatst (in het archief), of in die gewenst, direct helemaal verwijderd.


ExporterenNaar uw webshop

De informatie uit PIM (of een deelselectie hiervan) kan rechtstreeks naar uw website of webshop worden gestuurd. Dubbel invoeren is vanaf nu verleden tijd, Catalogger PIM doet dit allemaal automatisch voor u.


Naar uw Catalogus

Uw productinformatie kan vanuit PIM direct worden opgemaakt tot een catalogus! Met inzet van de Catalogger PRINT software maakt u professionele catalogi en/of prijslijsten, geheel geautomatiseerd.


Data exports

Vanuit Catalogger PIM kan er ook een export worden gemaakt van de productdata, in bijvoorbeeld een flat file of XML formaat. Deze kunt u vervolgens aanleveren aan uw klanten, of aan een datapool zoals 2BA.


Websites en webshops

Kostenbesparing/voordelen door inzet Catalogger PIM


Catalogger biedt de mogelijkheid om voortaan flink te besparen; op onnodige kosten én op tijd. Dit zijn de redenen.

 • Sneller informatie beschikbaar voor verkoop (intern) en klanten (extern);
 • Informatie sneller up to date door gebruikersgemak PIM;
 • Minder data onderhoud (dubbel werk) door automatisering/koppeling andere systemen;
 • Betere controle, minder fouten (ook in het logistieke- en verkoopproces);
 • Minder producten retour door betere productinformatie;
 • Meer verkoop door betere productinformatie;
 • Minder werkdruk verkoop (binnendienst) door betere productinformatie;
 • Informatie-uitwisseling met klanten/datapools sneller en eenvoudiger;
 • Geheel geautomatiseerde opmaak;
 • Professioneel opgemaakte publicaties;
 • Publicatiebeheer in eigen huis;
 • Geen terugkerende opmaakkosten.

Meer informatie


 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie of neem direct contact op met Guidance via telefoonnummer +31 (0)10 – 264 23 23.


 
Wij maken gebruik van cookies. © Guidance BV 1993 - 2018