Spring naar informatie
Nederlands English
Tik uw trefwoorden hierboven
Nederlands English
Geautomatiseerd naar InDesign of FrameMaker publiceren
Uw catalogus met Adobe InDesign of
Adobe FrameMaker

Uw catalogus met Adobe InDesign of Adobe FrameMaker

Bespaar tijd en kosten door geautomatiseerd naar InDesign of FrameMaker te publiceren. Met behulp van de Catalogger database publishing software wordt de informatie uit een database geautomatiseerd omgezet naar professioneel opgemaakte InDesign-bestanden. Voortaan maakt u catalogi, prijslijsten en productsheets zonder handmatige opmaak! Direct gereed voor aanlevering aan de drukker of voor online publicatie als PDF.

Automatisering met Adobe InDesign of Adobe FrameMaker

Automatisering met Adobe InDesign of Adobe FrameMaker

InDesign en FrameMaker zijn professionele opmaakpakketten speciaal voor drukwerk publicaties, waarbij tekst, tabellen en afbeeldingen tot in de kleinste details te beheren zijn. Met InDesign en FrameMaker worden professionele catalogi, prijslijsten en productsheets gemaakt.

Conventioneel wordt een publicatie in het opmaakpakket pagina voor pagina handmatig opgemaakt door een dtp-studio maar met Catalogger, de database publishing software van Guidance wordt dit volledig geautomatiseerd. Pagina’s worden binnen enkele minuten automatisch opgemaakt tot een volledig gevuld InDesign of FrameMaker document, inclusief afbeeldingen, logo’s, artikeltabellen, inhoudsopgave en index. Dit betekent dat u zo veel tijd en kosten kunt besparen.


Catalogger = beheren + publiceren

De Catalogger database publishing software bestaat uit 2 delen die samen zorgen voor een volledige catalogus oplossing.

Beheren

Catalogger heeft een volledig PIM (Product Informatie Management) systeem voor het beheren van productinformatie. Het Catalogger PIM systeem kan gebruikt worden om extra informatie bij te voegen, maar u kunt hier ook uw complete assortiment beheren. Is al uw informatie al aanwezig in uw ERP systeem, dan heeft u deze stap niet nodig en kunt u direct vanuit het ERP systeem publiceren.

Publiceren

Met het publicatiedeel van Catalogger wordt uw productinformatie automatisch gepubliceerd tot een volledig opgemaakt InDesign of FrameMaker document.


Werkwijze

De vormgeving (het template) van uw publicatie wordt vooraf bepaald in InDesign of FrameMaker. Hierna wordt het ontwerp verbonden met uw productinformatie uit Catalogger. Deze methode zorgt ervoor dat u voortaan zelf geautomatiseerd uw catalogi kunt publiceren: met één druk op de knop wordt de productinformatie vanuit Catalogger geplaatst in uw (vooraf ingestelde) template van het InDesign of FrameMaker document. Na de generatie van het document kan indien wenselijk handmatige eindopmaak worden gedaan. Denk aan het toevoegen van advertenties, extra afbeeldingen en een voorwoord. De index en inhoudsopgave worden uiteraard automatisch gegenereerd.

Vanuit InDesign en FrameMaker zijn er uitgebreide mogelijkheden voor het maken van PDF’s. Creëer een PDF met snijtekens om naar de drukker te sturen, of een interactieve PDF die klanten kunnen downloaden vanaf uw website. U kunt inhouse verschillende publicaties genereren, zo vaak en wanneer u wenst.

De voordelen van deze werkwijze

  • Creatieve, maar gestructureerde publicaties;
  • Geautomatiseerde publicaties met behoud van eigen aanpassingen en stijl;
  • Eenvoudig in meerdere talen publiceren;
  • Tijd- en kostenbesparing;
  • Publicatiebeheer in eigen huis;
  • Geen terugkerende opmaakkosten.
Wij maken gebruik van cookies. © Guidance BV 1993 - 2017