Spring naar informatie
Nederlands English
Tik uw trefwoorden hierboven
Nederlands English
Catalogger PRINT verzorgt het geautomatiseerd opmaken
van uw catalogus, prijslijst of productsheet

Volledig geautomatiseerde drukwerkpublicaties

Genereer uw drukwerk catalogi, prijslijsten en/of productsheets met de Catalogger software oplossing. Al uw productinformatie wordt met Catalogger automatisch omgezet tot een gereed opmaakdocument, klaar om als pdf aan de drukker te leveren of om ter download aan te bieden op uw website.

Automatische opmaakVan begin tot eind

Met Catalogger wordt al uw product data automatisch omgezet tot een compleet opgemaakte catalogus, inclusief inhoudsopgave en index, met een vormgeving die aansluit op uw wensen en huisstijl.

Soort publicaties

Vrijwel elk soort publicatie kan worden geautomatiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan complete catalogi, een catalogi met een deel van het assortiment, prijslijsten en productsheets. Ook kunnen er publicaties voor een specifieke klant worden gemaakt, inclusief de klantspecifieke prijzen.

Waar komt de data vandaan?

De data voor de productcatalogus kan gewonnen worden uit verschillende bronnen zoals een PIM systeem, ERP systeem, Excel of ETIM classificatie bestanden. Voor een aantal branches kan artikelinformatie worden verkregen via organisaties die classificeerde informatie beheren zoals 2BA of IceCat

Tijd – en kosten besparen

Het met de hand opzetten van een catalogus kost veel tijd en is erg foutgevoelig. Door te kiezen voor een geautomatiseerde opmaak kan er veel tijd en kosten worden bespaard. Een catalogus kan zo vaak als gewenst worden gegenereerd, en het beheer blijft in eigen huis.

Alle publicatie mogelijkhedenAutomatisering als marketingtool

Een catalogus of prijslijst is nog steeds zeer geliefd medium om informatie in op te zoeken. En dat maakt het een uitstekende marketingtool: een compleet boekwerk op de mat van de klant trekt toch de nodige aandacht. De gedrukte catalogus is vaak goed zichtbaar op de werkplek, op iemands bureau of bijvoorbeeld in het magazijn. Naast een vaste, jaarlijkse uitgaven is er een trend ontstaan voor deelcatalogi die vaker per jaar verspreid worden of een specifieke doelgroep aanspreken. Per merk, seizoen of per klanten wordt een aparte catalogus gemaakt.

Verschillende publicaties uit dezelfde database

Naast een complete catalogus met het gehele productassortiment kan met de Catalogger software ook eenvoudig een deelcatalogus worden gemaakt. Denk hierbij aan een thema catalogus met alléén de seizoenartikelen, een catalogus met producten van een specifiek merk, of een beurscatalogus. Gebruik dezelfde data ook om prijslijsten of productsheets te maken, desgewenst per klant of doelgroep. U kunt uw publicaties laten drukken, maar natuurlijk ook als pdf op uw website plaatsen of direct naar klanten mailen.Publiceren in meerdere talen

De catalogus kan worden gedrukt in verschillende talen. Ook niet-westerse talen zoals Russisch of Chinees zijn mogelijk. Het genereren van een catalogus in een andere taal gaat exact hetzelfde als een Nederlandse editie, maar dan met de juiste taalkeuze geselecteerd. Ook de valuta wordt hiermee direct overgenomen. Per taal kan er gekozen worden om delen van het assortiment niet te tonen, of om juist een nieuw deel toe te voegen die exclusief voor het betreffende land beschikbaar is.

Klantspecifieke publicaties

Publicaties kunnen ook per klant worden opgezet. Als in de database de klantspecifieke prijzen bekend zijn, dan kan deze informatie probleemloos worden omgezet naar een klantspecifieke publicatie. De klant ontvangt dan een publicatie met alleen de producten die voor hem interessant zijn, inclusief de correcte prijzen. Ditzelfde proces kan ook worden ingezet om snel en gemakkelijk prijslijsten te maken voor verschillende klanten.

Alle voordelen op een rij • Geheel geautomatiseerde opmaak;
 • Professioneel opgemaakte publicaties;
 • Tijd- en kostenbesparing;
 • Publicatiebeheer in eigen huis;
 • Geen terugkerende opmaakkosten;
 • Mogelijkheid tot klantspecifieke of deelpublicaties;

 • Geheel geautomatiseerde opmaak;
 • Professioneel opgemaakte publicaties;
 • Tijd- en kostenbesparing;
 • Publicatiebeheer in eigen huis;
 • Geen terugkerende opmaakkosten;Opmaak in Adobe InDesign / FrameMaker

Een geautomatiseerde publicatie wordt altijd opgezet in een Adobe InDesign of Adobe FrameMaker bestand. Vanuit dit bestand kunt u eenvoudig een handmatige eindopmaak doen, of direct PDF's maken.

Professionele opmaak

InDesign en FrameMaker zijn de meest gebruikte opmaakpakketten in de grafische wereld voor het maken van professionele layouts voor (drukwerk) publicaties. Door InDesign of FrameMaker te combineren met de Catalogger software en uw database maakt u voortaan geautomatiseerd de mooiste en snelste catalogi, prijslijsten, en productsheets.

PDF

De opgemaakte publicaties kunnen eenvoudig worden opgeslagen als PDF. Er kan een PDF gemaakt worden met snijtekens voor de drukker, maar ook een voor web geoptimaliseerd PDF om op de website als download aan te bieden, of per mail te versturen naar klanten.

Websites en webshops

Werkwijze


Vooraf wordt de inrichting van de Catalogger database en de vormgeving van uw publicaties vastgelegd. Nadat de database is gevuld kunt u de gewenste data selecteren om te laten genereren.

  • Catalogger genereert uw publicatie in een Adobe InDesign of Adobe FrameMaker document. Dit zijn professionele opmaakpakketten speciaal voor drukwerk uitingen. Indien gewenst kunt u in het opmaakpakket advertenties, extra afbeeldingen of een voorwoord toevoegen. Vanuit InDesign of FrameMaker kunt u een PDF maken die geschikt is om te laten drukken of om online te publiceren.

  • De vormgeving (het template) van uw publicatie wordt vooraf bepaald in InDesign of FrameMaker. Hierna wordt het ontwerp verbonden met uw productinformatie uit Catalogger. Deze methode zorgt ervoor dat u voortaan zelf geautomatiseerd uw catalogi kunt publiceren: met één druk op de knop wordt de productinformatie vanuit Catalogger geplaatst in uw (vooraf ingestelde) template van het InDesign of FrameMaker document. Na de generatie van het document kan indien wenselijk handmatige eindopmaak worden gedaan. Denk aan het toevoegen van advertenties, extra afbeeldingen en een voorwoord. De index en inhoudsopgave worden uiteraard automatisch gegenereerd.

  • Vanuit InDesign en FrameMaker zijn er uitgebreide mogelijkheden voor het maken van PDF’s. Creëer een PDF met snijtekens om naar de drukker te sturen, of een interactieve PDF die klanten kunnen downloaden vanaf uw website. U kunt inhouse verschillende publicaties genereren, zo vaak en wanneer u wenst.

 • Met de Catalogger software kunt u geheel zelfstandig geautomatiseerd catalogi genereren, zo vaak en wanneer u wenst.

Meer informatie


Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie of neem direct contact op met Guidance via telefoonnummer +31 (0)10 – 264 23 23.

Wij maken gebruik van cookies. © Guidance BV 1993 - 2018