Spring naar informatie
Nederlands English
Tik uw trefwoorden hierboven
Nederlands English
Nieuws & Updates van Guidance

Wicor: webshop met Exact online koppeling

Voor de nieuwe webshop van Wicor Horeca Supplies zijn webservices toegepast. De informatie uit Wicor’s ERP systeem Exact Online wordt direct in de webshop gebruikt, en bestellingen vanuit de webshop komen direct in Exact Online te staan.

Een gloednieuwe webshop met minimaal onderhoud

Voor Wicor Horeca Supplies is er een gloednieuwe webshop ontwikkeld met Stentor 6. Op basis van de bestaande huisstijl is er door Guidance een sfeervol ontwerp geïmplementeerd, waarna Wicor zelf aan de slag is gegaan met het vullen van de webshop en het plaatsen van sfeerbeelden middels de webeditor. Het resultaat is een mooie, overzichtelijke webshop vol non-food horeca producten.

Wicor was op zoek naar een methode om een goede webshop neer te zetten waarmee ze klanten snel kunnen voorzien van uitgebreide productinformatie, met minimaal onderhoud. Dit is gerealiseerd door direct gebruik te maken van de ERP informatie in combinatie met de PIM informatie.

Exact Online webservices

De productinformatie zoals de specificaties en de commerciële omschrijvingen komen uit het PIM systeem. Deze informatie is niet beschikbaar in het ERP. Informatie uit het ERP zoals prijzen, voorraadeenheden en meer kunnen live worden opgehaald middels zogeheten webservices.Up-to-date informatie

Door middel van de webservices koppeling van het ERP-systeem Exact Online kan informatie rechtstreeks vanuit het ERP worden opgehaald. Alle (klantspecifieke) prijzen en de leveringstijd worden realtime vanuit Exact Online opgehaald en in de webshop getoond samen met de rest van de (PIM) informatie.Klantgegevens automatisch inlezen in het ERP

Naast het sturen van gegevens vanuit Exact Online naar de webshop kan het ook andersom; klantspecifieke gegevens kunnen vanaf de webshop ook direct in Exact Online worden gezet. In de Wicor webshop worden de geplaatste bestellingen direct in het ERP geplaatst, zodat deze zonder tussenweg direct verwerkt kunnen worden. En ook nieuwe Wicor klanten staan na account aanmelding via de site direct in het ERP, en hebben ook meteen toegang tot de webshop. Als er in een account een nieuw afleveradres wordt aangemaakt wordt deze ook automatisch in Exact Online ingelezen.

Meer Exact Online webservices mogelijkheden

Er is ontzettend veel mogelijk met de webservices van Exact Online. Naast de prijzen en levertijd kunnen bijvoorbeeld ook de voorraad, de artikelnummers, titels, afbeeldingen, omschrijvingen en specificaties worden opgehaald. Ook de bestelgeschiedenis en aanpassingen in het account kunnen met Exact Online gekoppeld en geüpdatet worden, zodat de bezoeker deze ten alle tijden kan terugvinden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Voor meer informatie over webservices kunt u contact opnemen met Guidance via onderstaand formulier of bellen naar +31 (0)10 – 264 23 23.

Wij maken gebruik van cookies. © Guidance BV 1993 - 2018